Succesvolle Sign & Print Expo zorgt voor vernieuwing in de industrie

Succesvolle Sign & Print Expo zorgt voor vernieuwing in de industrie

GORINCHEM – Sign & Print Expo kijkt terug op een succesvolle ‘reünie’. De 17e editie heeft een jaar op zich moeten wachten, maar het was er voor de exposanten, partners en bezoekers één om niet snel te vergeten. “Wij zijn trots op hetgeen wat de sign- en grafimedia industrie samen heeft neergezet. Samen met deze industrie, onze exposanten en partners, hebben we alles uit de kast weten te trekken om loyale en nieuwe bezoekers te inspireren op het gebied van visuele communicatie. Eindelijk konden bezoekers weer live de nieuwste machines ontdekken en vertegenwoordigers ontmoeten in een creatieve omgeving en daar waren we aan toe”, zegt Rowdy van den Nieuwenhuizen, Head of Marcom & Content namens beursorganisator Easyfairs Nederland.

“Het geroezemoes in alle wandelgangen was overal goed te horen, zeker tijdens de drukke openingsdag. In onze gesprekken met zowel exposanten als bezoekers komt het enthousiasme naar boven dat live ontmoeten in een creatieve omgeving weer mogelijk is. Dat geeft ons enorm veel energie. We merken dat er een mooie mix is van onze trouwe bezoekersdoelgroep als nieuwe aanwas die kennismaken met de sign- en printindustrie” vertelt Van den Nieuwenhuizen.

Nieuwe publiekstrekkers

Alle zintuigen werden tijdens het driedaagse event geprikkeld in Evenementenhal Gorinchem. Naast de vele producten en diensten die gepresenteerd werden stond er ook een divers en inspirerend programma. Van Printing Wonderland waar je doorheen kon lopen in samenwerking met Probo tot The Wrap Zone met Stichting FESPA Nederland. En van een Scriptorium en reizende tentoonstelling TYYYPOëzie met Graphic Matters tot een Innovatie Museum. Unieke creatieve projecten wat de bezoeker plezier, energie en inspiratie gaf om visuele communicatie op innovatieve wijze in te zetten.

 

In The Wrap Zone vond op woensdag voor de eerste keer in Nederland ook de World Wrap Masters Netherlands plaats met als grote winnaar Patrick Vermeulen van Dutch Dutch Customs. Hij mag Nederland vertegenwoordigen op de World Wrap Masters Europe tijdens FESPA Global Print Expo op 31 mei en 1 juni in Berlijn.

Divers kennisprogramma speelde in op actuele problematieken, trends en ontwikkelingen

Naast alle beleving, deelden ook veel experts hun kennis, tips over actuele problematieken, trends en ontwikkelingen in het theater. Het diverse programma bestond uit thema’s als omdenken in een wereld van techniek en duurzaam ondernemerschap, hoe om te gaan de torenhoge productiekosten, vernieuwende technologieën, creatieve inspiratiecases, online print en een interessante open discussie over inkjet en offset. Partners FONK Media, VIGC en Printmedianieuws hebben hier een prachtige bijdrage aan geleverd.

Bezoekerstarget ruimschoots behaald

Voorafgaand was het lastig in te schatten wat er qua bezoekers verwacht kon worden. “Normaal gesproken kunnen wij op basis van voorgaande edities en de inschrijvingen een inschatting maken omtrent het aantal bezoekers. Nu waren er in aanloop naar het event zo ontzettend veel wisselende factoren wat de inschatting ontzettend ingewikkeld maakte. Waar ons target voor deze editie lag op 5.000 bezoekers hebben we dit samen met onze exposanten met 16% weten te overtreffen tot een aantal van 5.800. Een bezoekersaantal waarvan de kwaliteit tijdens deze editie enorm goed was. Dus wij zijn enorm blij met de resultaten op het gebied van zowel kwaliteit als kwantiteit”, aldus Van den Nieuwenhuizen.

 

“De komende maanden staan voor ons in het teken van evalueren en opbouwen naar een nieuwe Sign & Print Expo editie in 2023. In 2024 staat vervolgens het Sign & Print Festival op het programma, waarbij we in 2023 terug kunnen pakken op onze normale cyclus”.

Sign & Print Expo 203 vindt op 14, 15 en 16 maart 2023 plaats in Evenementenhal Gorinchem. De plattegrond is nu vrijgegeven waardoor dat iedereen een vrije keuze heeft wanneer men als organisatie wilt deelnemen. Neem hierover contact op met onze accountmanager Rick Loots via rick.loots@easyfairs.com.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top

SIGN & PRINT Expo WORDT VISUALIZE EXPO

Een nieuwe naam, een nieuw logo en een nieuwe website. De bekende Sign & Print beurs presenteert zich vanaf nu als Visualize Expo!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom Visualize Expo.