De sign & print industrie komt niks tekort aan ontmoetingsmomenten voor de (nog) onwetende nieuwkomer

De sign & print industrie komt niks tekort aan ontmoetingsmomenten voor de (nog) onwetende nieuwkomer

De zomer is in volle gang, wat automatisch betekent dat het beursseizoen is afgelopen. En wat voor seizoen is het geweest! Na mijn start bij de organisatie van Sign & Print Expo in april 2022,  kijk ik na een jaar spanning en afwachten, vol trots terug op een geslaagde editie afgelopen 22, 23 en 24 maart. Niet alleen bij onze organisatie spreken we van een succesvol seizoen. In de afgelopen maanden ben ik, als nieuweling in deze sector, op bezoek geweest bij een aantal events in de print en sign industrie voor support en om eens over de schutting te kijken. Lees in deze blog mijn ervaringen van de (inter)nationale grafische (vak)beurzen met een inspirerende kennissessie van een BN’er, een gesprek met de Dutch Wrap Master van 2022 en bezoek ik een van de mooiste locaties in hartje Antwerpen.

Geïnspireerd én gemotiveerd door Vakdag Print & Sign

Mijn alarm gaat af. Het is dinsdag 24 mei, 11:00 uur en mijn telefoon herinnert mij eraan dat ik aanstalten moet gaan maken om naar Nieuwegein te gaan. Op uitnodiging breng ik een bezoek aan Vakdag Print & Sign van PRINTmatters in NBC Nieuwegein. De focus, zoals PRINTmatters dat zelf aangeeft, op netwerken, kennisvergaring en gezelligheid is duidelijk terug te zien. Het is vandaag dan ook een goed moment om deelnemers en partners van Sign & Print Expo te spreken en het gesprek aan te gaan over de laatste editie. Het brede aanbod voor de kennissessies heb ik al bekeken in de voorbereiding voor mijn bezoek waarin de meeste uitdagingen uit de industrie aan bod komen. Uit nieuwsgierigheid volg ik de sessie van Tom Coronel over Ondernemen en Racen.

 

Het is fascinerend om een succesvolle zakenman aan het woord te horen over zijn gedurfdheid in het nemen van risico’s om te kunnen groeien. Zowel persoonlijk als professioneel. Plotseling vraagt hij direct op de man af: “Wie zou er mee willen doen aan de Dakar-rally?”. Een zenuwslepende en ontzettend intensieve woestijnrally waar Tom zelf aan heeft deelgenomen. Een hoop handen schieten de lucht in. Na het zien van wat emotionele beelden van Tom zijn deelname vraagt hij: “Wie zie ik volgend jaar in Saudi-Arabië?”. Op deze vraag komen er een stuk minder handen omhoog. En dit is het punt wat hij wilt maken. Wil jij je dromen en doelen achterna jagen? Doe het dan gewoon!

 

Zie ik mijzelf als een soortgelijk ultra gedreven zakenvrouw die in een wagen stapt tijdens de Dakar-rally? Nee. Maar ik in de termen van motiverende sprekers, geeft het nemen van risico’s wel energie en een nieuw perspectief. Want wie niet waagt, die niet wint. Toch?

© PRINTmatters

De spannende finale van de World Wrap Master op FESPA Berlijn

Het is donderdag 2 juni en ik bezoek vandaag FESPA Global Print Expo in Berlijn, het internationale verzamelpunt voor de grafische industrie. In de ruime hallen van de Messe Berlin, ga ik opzoek naar een bekend gezicht. De winnaar van de Dutch World Wrap Masters, Patrick Vermeulen, strijdt vandaag verder voor de internationale titel. De eerste ronde is al in volle gang in de Wrap Zone en ik zie Patrick in een race tegen de klok de laatste puntjes op de i zetten.

 

Er klinkt een alarm waarmee wordt aangegeven dat de tijd om is. Patrick bekijkt nog eens kritisch zijn eindresultaat. Het perfectionisme straalt van alle deelnemers af en ik verneem wat bedenkelijke blikken. De jury inspecteert grondig de auto’s op luchtbellen, positionering en afwerking. Na de inspectie spreek ik Patrick over zijn ervaring als finalist.

 

“Vanmorgen was ik volledig ontspannen, totdat het besef komt dat het bijna zover is. Dan wordt het ineens wat hectisch. Maar ik had er alle vertrouwen in!” zegt hij rustig na de ronde waar hij iets minder tevreden over is. “Er zijn nog twee rondes”, vervolgt hij glimlachend.

 

Tijdens de Dutch World Wrap Masters had ik niet de kans om de deelnemers in actie te bekijken. Het was wel duidelijk dat er veel belangstelling voor was, zowel tijdens de competitie als erna. “Het was heel leuk en gezellig en ik weet nog dat er veel bezoekers kwamen kijken” vertelt hij. “Na de winst op Sign & Print Expo heb ik van vrienden, mensen in mijn netwerk en op social media veel felicitaties ontvangen”.

 

Patrick is uiteindelijk niet in de prijzen gevallen tijdens de World Wrap Masters in Berlijn; “Ik vind het leuk om mee te doen, nieuwe mensen te ontmoeten en van elkaar te leren. Hier zie ik de top van de internationale wrappers. Ik hoef dus niet persé te winnen, maar dit helpt natuurlijk wel voor wat extra exposure voor mijn bedrijf Dutch Dutch Customs”. Ik twijfel er niet aan dat we nog meer van Patrick en Dutch Dutch Customs gaan horen. En exposure? Dat verdient hij zeker!

Weer up-to-date met de conferenties van het Benelux Online Print Event

Mijn laatste bezoek voor de start van de zomer; Het Benelux Online Print Event, of in het kort BOPE, op woensdag 8 juni. BOPE wordt georganiseerd door Vlaams Innovatiecentrum voor Grafische Communicatie (VIGC) en vindt dit jaar gelukkig weer fysiek plaats. En dat in de Zoo in hartje Antwerpen. Het thema van dit jaar is ‘Back to (e-)business!’ met een frisse blik op de toekomst voor de grafische sector.

 

Fris en fruitig kom ik aan in het Paviljoen waar de conferenties plaatsvinden, gelijk aangesloten op de vlindertuin. In de conferentiezaal met een gigantisch (duh) geraamte van een walvis, worden negen conferenties over de digitale toekomst van de grafische industrie gegeven. De diverse onderwerpen met nieuwe invalshoeken en op nationaal en internationaal aspect bied inspiratie en een goed beeld van de toekomstige ontwikkelingen. Na een ietwat overweldigende dag aan conferenties, volgt er een begeleide tour door de dierentuin vol leuke weetjes en om een frisse neus te halen.

 

Ik ben dus een enthousiasteling voor de historische wist-je-datjes. Wist je dat Zoo Antwerpen een van de oudste dierentuinen ter wereld is, namelijk uit 1843? Wist je dat de dierentuin vroeger alleen door de rijken, die jaarlijks geld doneerde, bezocht kon worden? En dat er ontzettend veel geld is betaald om de achtergevel van Antwerpen centraal net zo mooi te maken als de voorgevel omdat dit zichtbaar is in de dierentuin? Volledig in het motto van vandaag: you learn something new everyday.

 

Na een luxe diner met wederom waardevolle gesprekken met nieuwe en bekende gezichten binnen de industrie, komt de dag tot zijn einde. Met een bomvolle goodie bag om de arm bedank ik VIGC en ben ik benieuwd over welke onderwerpen ik volgend jaar inspiratie op kan doen bij BOPE 2023.

Ik zie jou graag in 2023

Terwijl ik deze blog schrijf, wordt er al hard gewerkt aan een nieuwe editie van Sign & Print Expo op 14, 15 & 16 maart 2023 in Evenementenhal Gorinchem. Het thema staat vast en de belangrijkste onderwerpen worden verder uitgewerkt. Zonder al teveel vrij te geven over onze plannen, wil ik wel graag een klein tipje van de sluier geven. Komende editie bekijken wij de sign- en print industrie volledig uit de blik van de bezoeker. Want waar vinden wij in ieder vorm en maat visuele communicatie?

 

Wil jij als eerste weten wat het thema gaat worden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

 

Natuurlijk hoop ik jou (weer) te zien tijdens Sign & Print Expo 2023 en/of bij een van de vele andere (vak)beurzen binnen de grafische industrie. Maar voor nu, geniet nog lekker van de zonnige dagen!

Roos-S&P
Roos Ouwerkerk

Marketeer Sign & Print

Wil jij ook graag extra exposure via onze website en/of ben je nieuwsgierig wat ons bereik is?

Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top

SIGN & PRINT Expo WORDT VISUALIZE EXPO

Een nieuwe naam, een nieuw logo en een nieuwe website. De bekende Sign & Print beurs presenteert zich vanaf nu als Visualize Expo!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom Visualize Expo.