De drukkerijen keren terug op Sign & Print Expo in Gorinchem

De drukkerijen keren terug op Sign & Print Expo in Gorinchem

De komende editie van Sign & Print Expo in Evenementenhal Gorinchem op 14, 15 & 16 maart 2023, mogen wij Grafische Groep Matthys verwelkomen. Bart Lauwaert neemt ons mee in zijn beweegredenen en geeft daarmee antwoord waarom juist nú een deelname van belang is voor Grafische Groep Matthys. 

 

Heel wat grafische vakmensen bleven de afgelopen editie van Sign & Print Expo wat op hun honger zitten. Niet dat er een tekort was aan overheerlijke broodjes gehaktbal, maar de “traditionele” drukkerijen en grafische afwerkers werden overschaduwd door de signbedrijven.

 

Er werd af en toe met enige weemoed teruggedacht aan dé Grafische Vakbeurs, in Gorinchem en in het oostelijke Hardenberg. Dat waren nog eens tijden, waarbij ook heroïsche verhalen over meters sneeuw op de wegen weer bovengehaald werden.

 

Maar een probleem is natuurlijk ook een opportuniteit. Daarom willen enkele grafische bedrijven nu hun schouders zetten onder het nieuwe initiatief “De Drukkerij” en zo weer volop zichtbaarheid creëren. De beursvloer wordt ingericht als een stad. En in die stad zal er een sterke visuele positie zijn van drukkerijen, die met papier en karton en magische druk- en afwerkingstechnieken de beursbezoeker zullen verleiden.

 

Of hoe een mooi verleden weer mee aan de basis ligt van een innovatieve grafische toekomst.

Grafische Groep Matthys zet hier mee haar schouders onder.

Het belang van drukwerk

Het wordt een heel zichtbare locatie in het beurs-stadsplan. De Drukkerij als verzameling van “traditionele” grafische bedrijven, samen als hoeksteen voor het bouwen aan de toekomst.

 

Bart Lauwaert: “We willen opnieuw die ontmoetingsplaats zijn voor de grafische vakmensen, drukkers, afwerkers, prepress-medewerkers, creatieve ontwerpers, drukwerk-inkopers, en marketeers op zoek naar onderscheidend vermogen. Het beursbezoek als een niet te missen uitstap met collega’s, een stukje een herinnering aan dé Grafische Vakbeurs in Gorinchem en Hardenberg, maar natuurlijk wel met focus op de toekomst.

Met “De Drukkerij” kunnen we samen met collega grafische bedrijven laten zien wat vandaag de kracht van gedrukte communicatie op papier en karton allemaal inhoudt. En we willen weer onze sterke positie tonen naast de talrijke sign-bedrijven op de beursvloer.”

Waarom we deelnemen aan De Drukkerij

Bart Lauwaert:

“Met 20 jaar grafische kilometers op de teller heb ik fijne herinneringen aan dé Grafische Vakbeurs, ooit zowel in Hardenberg als in Gorinchem. De laatste edities zijn de ‘traditionele’ grafische bedrijven dus ondergesneeuwd geraakt door de opvallende positie van sign. Tijd om weer te tonen dat we er staan, dat we innovatief aan de toekomst werken. En dat kan alleen maar door samenwerking. Samen met collega drukkerijen en afwerkingsbedrijven kunnen we op de beursvloer “De Drukkerij” vorm geven. Ik zet persoonlijk graag mijn schouders onder deze vernieuwde hoeksteen voor de komende Sign & Print Expo, nadien overigens om te dopen tot Print & Sign Expo”.

GGM-SP

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top

SIGN & PRINT Expo WORDT VISUALIZE EXPO

Een nieuwe naam, een nieuw logo en een nieuwe website. De bekende Sign & Print beurs presenteert zich vanaf nu als Visualize Expo!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom Visualize Expo.